| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Rejestracja | Zaloguj | Album | Download |

Forum Miasta Świeradów-Zdrój

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: admin
Czw 18 Gru, 2008 07:44
osiedlowa "droga"
Autor Wiadomość
Góral
Zaglądający

Wysłany: Wto 15 Maj, 2007 13:56   osiedlowa "droga"

Panie Burmistrzu. Czy jest szansa aby zbudować drogę przy bloku na ul. Wyszyńskiego? Tak aby usprawnić ruch na naszej osiedlowej drodze?
Sam Pan wie jako mieszkaniec osiedla, jak czasem szczególnie zimą ciężko jest sie minąć samochodem osobowym.
Droga ta była wielokrotnie niszczona przez wodę po większych opadach, oraz po ostatniej powodzi która przeszła przez nasze miasto. Może można ją zbudować ze środków przeznaczonych na likwidacje skutków powodzi?
To samo tyczy sie "ścieżki" którędy mieszkańcy osiedla jak i dołu Świeradowa chodzą do pracy, na przystanek PKS. Coraz częściej spacerują tędy goście z Niemiec. Brak chodnika jak i drogi nie pozostawia dobrego wrażenia na naszych turystach...

admin
Administrator
RaMat

Wysłany: Wto 15 Maj, 2007 21:12   

Czy Pan byrmistrz Roland Marciniak jest mieszkańcem naszego osiedla?.

Ale fakt, że ta droga by sie przydała bo aby dojechać do Korczaka 7 oraz 5 i wyszyńskiego 11 trzeba zjeżdżać na pobliski plac przy śmietniku aby się minąć. W zimie jest tragedia. Uważam że najlepszym rozwiązaniem było by wybudowanie drogi i jednokierunkowa organizacja ruchu. Wjazd na osiedle tak jak jest a wyjazd koło bloku na Wyszyńskiego.

Góral
Zaglądający

Wysłany: Wto 15 Maj, 2007 22:58   

admin napisał/a:
Czy Pan byrmistrz Roland Marciniak jest mieszkańcem naszego osiedla?.

Ale fakt, że ta droga by sie przydała bo aby dojechać do Korczaka 7 oraz 5 i wyszyńskiego 11 trzeba zjeżdżać na pobliski plac przy śmietniku aby się minąć. W zimie jest tragedia. Uważam że najlepszym rozwiązaniem było by wybudowanie drogi i jednokierunkowa organizacja ruchu. Wjazd na osiedle tak jak jest a wyjazd koło bloku na Wyszyńskiego.

No może już nie, ale przez pewien czas chyba był-chyba ;-)
Tak czy inaczej miał "przyjemność" jedzenia w zimie i lecie droga osiedlową.
Droga przy bloku na ul Wyszyńskiego jest na tyle szeroka że można tam zrobić spokojnie ruch dwu kierunkowy, nie zapominając przy tym o budowie chodnika dla pieszych aby mogli zimą schodzić a nie zjeżdżać łamiąc sobie nogi, lub w lecie brnąć w błocie.

admin
Administrator
RaMat

Wysłany: Sro 16 Maj, 2007 07:22   

Panie burmistrzu czekamy na odpowiedz.

Gość

Wysłany: Sro 16 Maj, 2007 21:02   

Dziś najlepiej skomentowały tą drogę dwie turystki z Niemiec.... Patrząc jak samochód wyjeżdża z osiedla ścieżką i rozwala postawiony w tym miejscu w wczoraj krawężnik przez drogowców -aby uniemożliwić przejazd samochodną. Przystanęły w miejscu i kiwając głowami powiedziały- „Europa”......... :oops:

admin
Administrator
RaMat

Wysłany: Pią 08 Cze, 2007 08:20   

Krawężniki naprawione i nawet słupek wmurowali więc może samochody nie będą jeździć po ścieżce.

Góral
Zaglądający

Wysłany: Pon 11 Cze, 2007 12:15   

Tak naprawiony, pewnie znów na jakiś czas....Do kiedy nie powstanie w tym miejscu chodnik.

Góral
Zaglądający

Wysłany: Pon 22 Paź, 2007 23:37   

Kiedy bedzie moża oczekiwac wypowiedzi P.burmistrza na ptanie?

Góral
Zaglądający

Wysłany: Czw 06 Gru, 2007 17:31   

czas mija, a odpowiedzi nie widac ;)

vIct0r

Wysłany: Pią 07 Gru, 2007 16:22   

z tego co mnie sluchy doszly osiedlowa droga ma byc robiona na nastepny rok chyba na wiosne przez urzad miasta i prezessa spoldzielni :)

Góral
Zaglądający

Wysłany: Pią 07 Gru, 2007 19:30   

Oby sie sprawdziło...Droga wraz z chodnikiem? Czy dalej piesi będą chodzić brodząc w błocie? ;-)

admin
Administrator
RaMat

Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 17:49   

Mam nadzieje że nie będzie to połowiczna inwestycja. Te czasy raczej minęły bez powrotne.

DorotaMM
Zaglądający
Dorota Marek-Miakienko

Wysłany: Pią 18 Sty, 2008 14:56   

Witam serdecznie
jeśli dobrze zrozumiałam o jaką drogę chodzi, to po zasięgnięciu informacji z Referatu Gospodarki Miejskiej dowiedziałam się, że w tym roku zostanie sporządzona dokumentacja techniczna na wybudowanie tam ciągu pieszego.
Mam jeszcze gorącą prośbę do GÓRALA - bardzo się cieszę, że herb naszego miasta jest Twoją wizytówką, ale czy mogę prosić o to aby nie był on zniekształcany? Będę wdzięczna za zrozumienie
pozdrawiam

Góral
Zaglądający

Wysłany: Nie 20 Sty, 2008 00:10   

DorotaMM napisał/a:
Witam serdecznie
jeśli dobrze zrozumiałam o jaką drogę chodzi, to po zasięgnięciu informacji z Referatu Gospodarki Miejskiej dowiedziałam się, że w tym roku zostanie sporządzona dokumentacja techniczna na wybudowanie tam ciągu pieszego.
Mam jeszcze gorącą prośbę do GÓRALA - bardzo się cieszę, że herb naszego miasta jest Twoją wizytówką, ale czy mogę prosić o to aby nie był on zniekształcany? Będę wdzięczna za zrozumienie
pozdrawiam

Tylko ciągu pieszego?? Jeśli tak to szkoda że nie znajda się środki na budowę drogi :-(
Dalej czeka nas kierowców mijanie się na wąskiej jedynej drodze osiedlowej do tego bardzo dziurawej... :-x Stara droga nie nadaje się już do użytku po ostatniej powodzi.
a szkoda bo jest na tyle szeroka, że istnieje możliwość wprowadzenia tam ruchu dwu kierunkowego przy wjeździe na osiedle od strony przystanku PKS-u.
Co do herbu to w pierwszej wersji dostosowałem go do wymiarów czyli 80x80 pikseli.
nie wygląda idealnie jak już Pani zauważyła dla tego w wolnej chwili popracuje nad nim, może będzie wyraźniejszy 8-)

czmiel
Zaglądający
Tomasz Ch.

Wysłany: Nie 20 Sty, 2008 19:10   

Służę pomocą. Herb dostosowany w załączniku.

herb.jpg
Plik ściągnięto 2590 raz(y) 5,03 KB

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi