| FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Rejestracja | Zaloguj | Album | Download |

Forum Miasta Świeradów-Zdrój

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: admin
Czw 18 Gru, 2008 07:42
Otwarcie gondoli na mikołaja?
Autor Wiadomość
WielkiBRAT
Zaglądający

Wysłany: Pon 24 Lis, 2008 19:53   Otwarcie gondoli na mikołaja?

Doszły mnie słuchy, że wrocławskie Fakty poinformowały o planowanym otwarciu gondoli 6-go grudnia. Podano też informację, że działają armatki i będzie można pojeździć na nartach.

Prawda to ??

r2d2
Zaglądający

Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 08:53   

Armatki snieza od piatkowego wieczoru , ale z powodu slabych mrozow i wysokiej wilgotnosci powietrza , do tego dochodzi jeszcze stosunkowo ciepla woda w rzece, dzialaja tylko z 30 - 50% wydajnoscia ( choc to i tak daje imponujace ilosci sniegu ). Bez problemu mozna zjechac juz na sam dol stoku ,ale sniezenie wciaz trwa i bedzie trwalo jeszcze dlugo ... :) DO samego otwarcia , a nawet i dluzej (nocami)

Pozdrawiam i do zobaczenie :)

dzidzius91
Gość
Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 21:05   

Prawdopodobnie na otwarcie kolei będziemy musieli poczekać trochę dłużej niż do 6 grudnia. Na stronie http://www.swieradowzdroj...-gondolowa/a-90 można wyczytać, iż może to być połowa grudnia br., lecz informacje nie zostały potwierdzone. Ja bynajmniej ze zniecierpliwieniem czekam na otwarcie kolei.

czmiel
Zaglądający
Tomasz Ch.

Wysłany: Sro 26 Lis, 2008 10:22   

r2d2 pracuje na gondolce więc wie najlepiej :)

r2d2
Zaglądający

Wysłany: Sro 26 Lis, 2008 18:15   

Kiedy otwarcie nie jestem w stanie powiedziec ... ;)

WielkiBRAT
Zaglądający

Wysłany: Sro 26 Lis, 2008 23:39   

Czyli w sumie wychodzi, że telewizja kłamie :o)
Jak zwykle (o:

sławek
Gość
Wysłany: Pon 01 Gru, 2008 17:37   kolej gondolowa

Niech w końcu ktoś napisze jakie będą ceny karnetów narciarskich na kolej gondolową, wszakże mamy już grudzień. Lada dzień stacja narciarska rusza, a nie wiadomo jakie ceny. Żeby tylko nie ustalili wygórowanych cen, kierując się jedynie tym, że kolej jest nowoczesna. Liczy się bowiem zwłaszcza ilość tras, ajak na razie ma być tylko jedna. Zatem do inwestora prośba o rozsądek cenowy.

ja :)
Gość
Wysłany: Pon 01 Gru, 2008 20:21   noclegi

witam r2d2 szukam noclegów blisko położonych gondoli...

marc55
Gość
Wysłany: Sro 03 Gru, 2008 18:49   Ceny na gondoli

Przeczytajcie, po prostu SZOK !!!!!
http://www.luban24.pl/index.php?topic=892.0

czmiel
Zaglądający
Tomasz Ch.

Wysłany: Sro 03 Gru, 2008 20:35   

Te ceny są nieaktualne. Nikt z kierownictwa gondoli nie podawał oficjlanych cen. Pojawiły się one w nowinach chyba. Juz wiadomo jednak, że będą one inne. Nie potrafię powiedzieć jednak jakie.

lubin
Zaglądający

Wysłany: Czw 04 Gru, 2008 09:43   

Jak inne to 94 zł. Na pewno cena jest korzystna dla starych schorowanych Niemców którzy będą śmigać na nartach lub desce. Powodzenia!!!

czmiel
Zaglądający
Tomasz Ch.

Wysłany: Czw 04 Gru, 2008 10:09   

Niestety na ceny biletów na gondoli nie mam żadnego wpływu. Mogę tylko relacjonować wydarzenia. Sam z niecierpliwością czekam na otwarcie. Oczywiście postaram się przejachać jak najszybciej. Do góry - gondolą, na dół - na nartach. Poczekam też na wrażenia innych. Ciężko mi teraz okreslić czy ceny są lub będą wygórowane. Może się okazać, że będzie warto. Ważne są kolejki. Jeśli na konkurencyjnych stokach trzeba będzie czekać godzinami w kolejkach, to stosunek ilości wjazdów do ceny raczej nie wypadnie na korzyść konkurencji. Nie wiem też, czy dam radę spędzać cały dzień od rana do wieczora na stoku. Z pewnością nie będę chciał spędzać wszystkich wieczorów na nartostradzie. Może z tego punktu widzenia rozbicie dnia na dwoje ma sens. Oczywiście zgadzam się w całej rozciągłości, że ceny na pierwszy rzut oka wyglądają co najmniej nieciekawie. Jak jest na prawdę jednak zweryfikuje życie. Być może za tą cenę da sie u nas zjechać znacznie więcej razy niz gdzie indziej, a wjechać pod górę w nacznie bardziej komfortowych warunkach. To też ważne bo czasem można sie zmęczyć samym wjazdem. No ale to tylko moje zdanie. Liczę, że każdy choć spróbuje zanim wyda ostateczną opinię. Jestem mieszkańcem i chciałbym widzieć w Świeradowie wielu narciarzy.
Czego sobie i Wam życzę.

lubin
Zaglądający

Wysłany: Czw 04 Gru, 2008 11:41   

W Janskich Łazniach Karnet kosztuje wysokim sezonie 590Kc (około 88zł) Tam jest kabina nowa 8 osobowa długość 2300m.Do tego kanapa i orczyki o rożnej długości dla każdego. Tak że niema co porównywać do Świeradowa. Ja osobiście od kilku lat nie jeżdżę u nas w kraju. Dlatego że: cena, kolejki, nieczynne bo wiatr, brak śniegu. Wyjazdy każdą niedziele lub w sobotę. Zaczynając już na początku grudnia, a koszce gdzieś pod koniec kwietnia. Mam parę kilometrów dalej ale z każdego wyjazdu jestem zadowolony. Pozdrawiam do zobaczenia w Czechach

WielkiBRAT
Zaglądający

Wysłany: Czw 04 Gru, 2008 17:52   

lubin napisał/a:
Pozdrawiam do zobaczenia w Czechach

No to jak widzę przynajmniej w Świeradowie kolejek nie będzie.
Pozdrawiam i do zobaczenia w... Świeradowie.

ketrab
Gość
Wysłany: Pią 05 Gru, 2008 07:19   

Ale kogoś pogięło. Za 1 trasę narciarską i 1 kolejkę łoić takie ceny?
Nie dziwię się, że nasi rodacy wolą na weekend skoczyć do Czech a na tydzień pojechać w Alpy. W ośrodku w którym jest 280 km tras narciarskich, 90 różnych wyciągów i nie ma żadnych kolejek pod wyciągami, za 6-dniowy skipass płaci się ok. 180 Euro. Przeliczając to nawet teraz po wysokim kursie (3,70) wychodzi, że zapłacimy raptem ok. 200 zł więcej ale jaka nieporównywalna przyjemność jeżdżenia.
Noclegi też nie są szczególnie droższe, przy odrobinie zacięcia można znaleźć super warunki zaraz obok wyciągów za 15 Euro od osoby.
Po przeanalizowaniu cennika ze Świeradowa (konkurencyjnego czy promocyjnego - zwał jak zwał) wybiorę się na rozruszanie kości do Zieleńca. Ma on swoje minusy ale za kilka wyciągów płaci się 65 zł. Bez promocji.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi